Hogyan tervezhetőek meg a jövedelmező Google hirdetések?

Google Adwords Kampány

Google hirdetések készítésének folyamata:

Milyen eszközt használjunk a jó Google hirdetések során?

A használni kívánt eszköz a Google AdWords kulcsszó tervező eszköz. A kulcsszó választó eszköz megmutatja, hogy az adott kulcsszóra mennyien keresnek, milyen releváns kapcsolódó kifejezések, szavak vannak, és várhatóan milyen forgalmat ér el az alkalmazásuk során. Mindez az információ segít meghatározni, mely kulcsszavakat tudja használni az első kampányában.

Tegyük fel például, hogy az ügyfelenkénti átlagos profit 5000 Ft, és 1000 webhely látogató közül tízből vásárlókat konvertál. Ez azt jelenti, hogy 1% -os webhely-konverziós arány van. Amennyiben 30% -os árréssel dolgozik, akkor a következőképpen számolhatja ki a maximális CPC-t:

Max. CPC = 5000 Ft x (1 – 0,30) x 1% = 35,0 Ft

Mi a Max. CPC?

A maximális CPC-nek a Google kulcsszóválasztó eszközében a becsült CPC-hez kell esnie, különben nem megfelelő a beállítás. Ha a maximális CPC-je 35,0 Ft, és a kulcsszó becsült CPC-je 100 Ft, akkor először növelnie kell az ügyfelenkénti nyereséget vagy a konverziós arányt, mielőtt nyereségesen hirdethet az adott kulcsszóra.

Ezért is kell már a kampány elején meghatározni a célt, a nyereség mértékét, hogy ezek figyelembevételével tudjon hatékony kampány elindítani.

Google hirdetések, kulcsszótervező használata

Segítséget vehet igénybe a kulcsszavak felkutatásával és a megfelelő kifejezések kiválasztásával kapcsolatban.

Új kulcsszavak felfedezése

Keressen a termékhez vagy a szolgáltatáshoz kapcsolódó szavakat vagy kifejezéseket. A kulcsszókutató eszköz segít megtalálni azokat a kulcsszavakat, amelyek a legfontosabbak a vállalkozás számára.

Kulcsszavak megkeresése

A kulcsszókutató eszköz segítségével kiderítheti, milyen gyakran keresnek rá bizonyos szavakra, és hogyan változnak ezek a keresések az idő múlásával. Ily módon a kulcsszólistát leszűkítheti azokra, amelyeket valóban szeretne.

Ajánlatbecslések lekérése

A Kulcsszótervező az egyes kulcsszavaknál megadja a javasolt becsült ajánlatot, így Ön meghatározhatja a hirdetési költségkeretet.

A terv elkészítése

Miután megtalálta az Önnek tetsző kulcsszavakat, hozzáadhatja őket a hirdetési tervhez. A tervet későbbi megtekintés céljából mentheti, illetve megoszthatja az üzleti csapattal. Ha elkészült, véglegesítheti és elindíthatja a kampányt. A fentiek összesítésével jól megtervezhető előre egy eredményes kampány, lényeges szempont a tervezés egy hatékony Adwords fiókkezelés során. Tervezze meg velünk, és bízza kampányát a kamanyugynokseg.hu Google Partner Ügynökségre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük