Google Shopping Hirdetések

Google adwords fiókkezelés

A Google shopping hirdetés egy termék listázó hirdetés, mely során a terméket az árával és fényképével együtt mutatja be.

A Google Shopping hirdetésekhez nem kell szöveget fogalmazni külön, mer a Google a fent említett táblázat alapján összeállítja helyetted.

A Google Merchant Center táblázatának karbantartása

Ha nincs megfelelően kitöltve a termékadat táblázatod, akkor nem jó ötlet belevágni a Shopping kampány készítésébe. A termékeid adatai folyamatosan változhatnak, mint pl. kedvezményes ár, készlet, így ezeket frissítened kell. Ha a megadott adatok nem passzolnak a weboldaladon szereplő adatokkal, akkor a Google nem fogja megjeleníteni a Shopping hirdetésed. 

Tehát a táblázat karbantartására mindenképpen érdemes nagy figyelmet fordítani. Íme néhány dolog amire ügyelj:

  • A Google nem kulcsszavak alapján ítéli meg a hirdetésed. Érdemes olyan szövegeket írnod leírásba, amik felkeltik a vásárlók figyelmét és hatnak rájuk. 
  • A Shopping kampányokhoz lehet kizáró kulcsszavakat rendelni a felesleges kattintások elkerülése érdekében.
  • Ellenőrizd az árakat rendszeren, hogy biztosan egyezzenek a weboldaladon szereplő adatokkal. Ha nem egyeznek, akkor a Google nem fogja megjeleníteni a termék hirdetéseit.
  • Ha több országban hirdetnél, akkor mindegyik országhoz új táblázatot kell létrehoznod. A Google Ads országonként kezeli a Shopping kampányokat.
  • Figyelj a termékfotóid minőségére.
  • Minden URL valódi termékoldalra mutasson, ne hibakódot adjon vissza. A Google nem fogja megjeleníteni azokat a hirdetéseket amikhez hibás URL tartozik.

Az ajánlattétel

Ha megcsináltad a hirdetéscsoportjaidat, akkor át kell térned a termékhirdetésekre való ajánlattételekre. Ne feledd, a hirdetések a táblázatod adatai alapján készülnek el, tehát hirdetési szöveget nem kell kitalálnod hozzájuk.

A Shopping kampányok attól különböznek a keresőkampányoktól, hogy nem használnak kulcsszavakat. Itt konkrétan termékszinten teszel ajánlatot. Licitálhatsz külön termékekre vagy egységes ajánlatot is tehetsz egy termékcsoport összes termékére.

Ajánlattételi tippek

  • Tegyél kisebb ajánlatokat, ellenőrizd rendszeresen a kampányaidat. 
  • Használj hely szerinti ajánlatkorrekciókat, így magasabb ajánlattételek vonatkoznak majd a forgalmasabb vagy értékesebb területekre.
  • Engedélyezd kampányaidat mobileszközökre is, viszont fokozott figyelemmel kövesd őket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük